Akupunktur


akupunktur.jpg

Akupunktur er en gammel behandlingsmetode som stammer fra Asia. Dette er sammen med massasje den eldste form for helbredelsesmetode vi vet om. Akupunktur er svært populær som komplimentærbehandling ved siden av fysioterapi og kiroprakti. Ved å kombinere moderne medisin med akupunktur kan man forkorte rehabiliteringsfasen etter skade og sykdom, samt forebygge og styrke immunforsvaret og kroppen.

Lang erfaring og moderne medisinsk forskning har vist at akupunktur er en effektiv behandlingsform med få bivirkninger.

Akupunktur og massasje stimulerer kroppen egne helbredelsesprosesser. Gjennom de godt dokumenterte spinal- og thalamiske portteoriene.

Når man blir stukket med nåler produserer kroppen sitt eget smertestillende stoff ; endorfin. Andre stoffer som også blir frigjort er serotonin som virker beroligende.

Forskning viser at akupunktur stimulerer dannelsen av stoffer lokalt på stikkpunktet som virker utvidende på blodårene og dermed blodsirkulasjonen. Dermed slapper muskelen av og blodgjennomstrømningen bedres. Akupunktur stimulerer også immunapparatet og kan påvirke ulike hormonelle effekter som menstruasjonssyklus, mage- tarmproblemer, stress og migrene m.m.

Hos meg kan du få forskjellige typer akupunktur.

Kinesisk medisinsk akupunktur: den opprinnelige behandlingsmetoden.

kina.jpg

Jeg har studert 3 år ved Nordisk Akupunktur Høyskole, og også hatt praksis i Kina for å lære denne metoden.

I kinesisk medisin ser en på kroppen som en helhet, bestående av en rekke vitale organer og energibaner som vi kaller meridianer. Disse binder organene sammen. I dette kretsløpet skal energien strømme fritt. For en god helse er det viktig at energistrømmen flyter fritt. Man setter derfor nåler langs de forskjellige meridianene og på spesifikke punkter på kroppen for å rette opp i stagnasjon og blokkeringer.

Vestlig medisinsk akupunktur

I vår vestlige verden benytter vi ofte triggerpunktsnåler og nåler i musklene for å bedre vonde og stive partier på kroppen. Nålene settes da ofte rett inn i de vonde partiene, slik at muskelen slapper av og avspennes. Dermed bedres sirkulasjonen og bevegeligheten blir også bedre og smertene mindre.

Jeg synes kombinasjonen mellom den kinesiske akupunkturen og den vestlige medisinske akupunkturen er best når det gjelder muskelsmerter. Ved å blande de to metodene oppnår i hvert fall jeg det resultatet jeg vil ha raskere. Rett og slett blande det beste fra to verdener.

Akupunktur2000

Akupunktur2000 er en forholdsvis ny metode som ikke kan sammenlignes med vanlig klassisk akupunktur. Den ble utviklet av dansken John Boel og første gang introdusert 2 januar 2000.

Metoden går ut på å sette nåler i spesielle punkter på hender og føtter i fingre og tær. Denne metoden fungerer annerledes ved at Boel oppdaget at rundt alle ledd i kroppen ligger det reflekspunkter som har forbindelse med de forskjellige delene av kroppen via hjernen. Nålene settes nøyaktig i punktet som tilsvarer plagen. Når nålen treffer punktet med 100% presisjon utløses det smertestillende hormonet endorfin og starter en helbredelsesprosess med økt sirkulasjon til det vonde området.